Toate comenzile primite pana in ora 14:00 vor fi livrate in aceeasi zi (in zilele lucratoare, de luni-vineri).

Blog

Plante Uleiuri vegetale

Cauti un aliat natural in agricultura? Vezi uleiul de Neem

Cauti un aliat natural in agricultura? Vezi uleiul de Neem

In ultimii ani, agricultura sustenabila a devenit o preocupare majora in intreaga lume. Agricultorii sunt in cautarea solutiilor naturale si ecologice pentru a proteja culturile impotriva daunatorilor si bolilor. Unul dintre aceste remedii naturale este uleiul de neem, un produs derivat din semintele copacului de neem (Azadirachta indica). Uleiul de neem a fost utilizat timp de secole in medicina traditionala si, in prezent, a castigat popularitate ca un instrument eficient si sigur in agricultura.

Ce este uleiul de neem?

Uleiul de neem este obtinut prin presarea la rece a semintelor de neem, un copac originar din India si alte parti ale Asiei. Acest ulei contine compusi activi, cum ar fi azadirachtina, limonoizi si alte substante bioactive care au proprietati insecticide, acaricide, fungicide si antibacteriene.

Cauti ulei de Neem?
Vezi in magazinul nostru online FLORY.ro

Combaterea daunatorilor​

Unul dintre cele mai importante avantaje ale uleiului de neem este capacitatea sa de a controla si de a reduce populatiile de daunatori in agricultura. Substantele active din uleiul de neem interfereaza cu cresterea si dezvoltarea insectelor si acarienilor, perturbandu-le ciclul de viata si inhiband reproducerea lor. Astfel, uleiul de neem poate fi utilizat in combaterea unui spectru larg de daunatori, cum ar fi afidele, tripsele, gandacii, molii, mustele albe si multi altii. Utilizarea regulata a uleiului de neem poate reduce semnificativ infestarea si daunele cauzate culturilor.

Prevenirea bolilor

Pe langa proprietatile sale insecticide, uleiul de neem are si efecte antifungice si antibacteriene. Acesta poate ajuta la prevenirea si controlul bolilor fungice si bacteriene care afecteaza culturile agricole. Uleiul de neem poate fi folosit pentru a trata boli precum putregaiul cenușiu, fainarea, alternarioza, antracnoza si multe altele. Aplicarea regulata a uleiului de neem pe frunze si tulpini poate reduce riscul de infectie si dezvoltarea bolilor.

Metoda de aplicare

Uleiul de neem poate fi utilizat sub forma de solutie diluata in apa sau sub forma de emulsie uleioasa. Este important sa respectati dozele recomandate pentru a obtine cele mai bune rezultate. Aplicarea uleiului de neem se poate face prin pulverizare pe plante, asigurandu-se ca solutia acopera intreaga suprafata a culturii. Este recomandata utilizarea uleiului de neem in perioadele de crestere activa a plantelor si inainte de aparitia masiva a daunatorilor si a bolilor.

Beneficiile utilizarii uleiului de Neem

  • Uleiul de neem este un produs natural, sigur pentru mediul inconjurator si pentru sanatatea umana.
  • Este biodegradabil si nu persista in sol sau in apa.
  • Nu afecteaza polenizatorii si alte organisme benefice din ecosistem.
  • Nu interfereaza cu procesele de fotosinteza si crestere ale plantelor.
  • Nu provoaca rezistenta la daunatori si bolile plantelor, așa cum se intampla cu anumite pesticide sintetice.
Doresti ulei de Neem? Click aici!

Pe magazinul online FLORY.ro gasesti cele mai utilizate uleiuri vegetale (ulei de Argan Bio virgin, ulei de Jojoba Bio virgin, ulei de Cocos fractionat / Caprilis, ulei de Luminita serii Bio virgin, ulei de Macadamia Bio virgin, ulei de Morcovi, ulei de Neem Bio virgin, ulei de Ricin Bio virgin, ulei de Macese, ulei de Orez, ulei de Sofranel) si ape florale BIO (apa florala de Albastrele, apa florala de Hamamelis, apa florala de Rozmarin, apa florala de Trandafiri de Damasc). Poti comanda in cantitati de 100 sau 250 ml. Pentru mai multe detalii si informatii ne poti contacta folosind formularul din pagina de contact.

Adauga un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit. Suspe ndisse suscipit sagittis leo sit met condimentum estibulum issim Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit.